Híreink

Életrevaló nyári tábor


  • 2024. július 15. - 19.
  • Zeneterápia, drámapedagógiai, festészeti foglalkozások és filmkészítés.
  • Teljes napi ellátás, eszközök
  • 30.000 Ft/fő
Jelentkezés: ITT


Egyéni coaching


Egyéni coaching kezdődött az Életrevaló házban fiatalok részére. Segítjük a belső erőforrások megismerését és aktivizálását.


2024.03.12.


Az Edisonplatform meghívására ma 90 perces előadást tartottam a gyógypedagógus hallgatóknak. Az Edisonplatform az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral 2023-as évben partnerkapcsolatot alakított ki. Cél, hogy a Gyógypedagógiai Kar nappali tagozatos, leendő gyógypedagógus hallgatóinak pedagógiai attitűdjét széleskörű tájékozottsággal gazdagítsuk, hogy a gyógypedagógus diplomával minél több lehetőségét találják meg annak, hogy az egyetemen szerzett tudásukat, hivatásukat és érdeklődési körüket minél inkább a személyiségükhöz megfelelő helyen alkalmazzák hallgatóként és gyógypedagógusként is. Ezáltal olyan hallgatókkal kötnénk össze egyes szervezeteket, akik nyitottak a pedagógia innovatív módszertani eszközei iránt, és szívesen terveznék a jövőjüket Velük. -írta az Edison platform.


2024.02.20.


Bemutattuk az Emberbarát Alapítvány szakmai rendezvényén az Önismereti Filmes Műhely szakmai hátterét.


Szecesszió, Art Deco, Népművészet - Női lélek, népi formák


Nagyon izgalmas kiállítás nyílt ma a Hagyományok Házaban "Szecesszió, Art Deco, Népművészet - Női lélek, népi formák" címmel. A tárlat olyan női művészek nézőpontján keresztül mutatja be a korszakot, mint Lesznai Anna, a Zsolnay nővérek, Mallász Gitta, Lukáts Kató, Zsindelyné Tüdős Klára, akik mindannyian úttörők voltak a maguk idejében. Közéjük tartozik Undi Mariska is, az egykori Aréna úti Népszálló (ami ma a BMSZKI Dózsa György úti központja) freskóit készítő művész is. Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a kiállításhoz mi is hozzá tudtunk tenni egy kicsikét azzal, hogy a szervezők figyelmébe ajánlottuk és megosztottuk az Alkotó Élet a szépség bűvöletében - Dr. Undi Flóra visszaemlékezései Undi Mariskáról című dokumentumfilmet. A filmet a BMSZKI megbízásából és szervezésével az Életrevaló Egyesület készítette. A kiállítás megtekinthető 2024. január 31. és június 22. között a Hagyományok Háza Kallós Zoltán Kiállítóterében. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk! A kisfilm linkjét pedig kommentbe tesszük, reméljük, sokaknak tudunk kellemes perceket szerezni vele!


2024.01.07


Megtartottuk 2024-es év első elnökségi ülését.


2024.01.01


Családi nappal indítottuk az Életrevaló Önismereti Filmes műhely 2024-es évét. Köszönjük mindenkinek, aki velünk ünnepelt ma!


Hello 2024!


Családi nappal indítottuk az Életrevaló Önismereti Filmes műhely 2024-es évét. Köszönjük mindenkinek, aki velünk ünnepelt ma!


Kőbányai elismerés


A II. Kőbányai Filmszemle keretein belül Egyesületünk önálló kategóriában, elismerő oklevelet kapott. Köszönjük!


20. SZIGET Fesztiválunk!


A 20. SZIGET Fesztiválunkon több mint 1000 ember volt kíváncsi a programjainkra. Sátrunkban 53 önkéntes fogadta a Civil Sziget látogatóit. A Bungee Jumping üzemeltetőjének jóvoltából napi 1 ugrást sorsoltunk ki a Drog Kvízt kitöltők között!


Örömmel telt a nyári tábor!


1 hetes Életrevaló nyári táborunkban, drámapedagógiai foglalkozások, festészet, filmkészítés, mozgáskultúra fejlesztés és cirkuszi zsonglőrködés kiprobálása is volt a tábor programjában. A gyerekek nagyon élvezték és kérték, hogy jövőre is szervezzük meg!


Válaszúton az RTL MOST+-on!


A Chilton Flóra által rendezett és az Életrevaló Egyesület valamint az Északi Támpont Egyesület együttműködésében létrejött Válaszúton című film, már elérhető az RTL+ kínálatában. Nagy öröm számunkra, hogy filmünk jelenleg az 5. legnépszerűbb film a csatorna kínálatában. Aki teheti, nézze meg a Válaszúton-t az RTL+ is, ha pedig barátaitoknak ismerőseiteknek is ajánljátok azt nagyon köszönjük. Filmünk a gyermekeket érintő szexuális rabszolgaság , gyermekprostitúcióra kényszerítés, és az emberkereskedelem működésére világít rá.NEET Athénban!


2023.06.12-én szakmai vezetőnk előadást tartott Athénban, a ‘Say no to bullying!” nemzetközi program rendezvényén, ahol a NEET fiatalokkal kapcsolatos tapasztalatainkról, módszereinkről, eredményeinkről és a kihívásokról beszélt Preszl Éva.


Szent László napok


Az idén is nagy érdeklődés volt a Kőbányai Szent László Napokon a programunkon. Készültek a koronák, arcfestések Pankáék játékai nagyon népszerűek voltak, de festhettek is a kicsik, illetve biztonságos internet használatról is szó volt.


Forgatásra fel!


Az Egyesület egy kőbányáról szóló kisfilmet készített sok sok szeretettel. A forgatás csodálatos volt, a fiatalok nagyon élvezték! Premier hamarosan...


Motivációs előadás!


Gyertek 2023.05.24- én 16.30-ra az Életrevaló Házba! Hódosi Zoltánnal, nemzetközileg elismert biztonsági szakemberrel találkozhattok!


Bűnmegelőzési Expó!


Az Életrevaló Egyesület 2023.04.13-án bemutatta programjait a BRFK és az ORFK szervezte Bűnmegelőzési Expon.


Életrevaló Nyári Tábor!


Minden nap 8-16:30-ig biztosítunk gyermekfelügyeletet. A foglalkozások 9 órától kezdődnek és 16 óráig tartanak. Napi 3x étkezést biztosítunk. 8 éves kortól várjuk a jelentkezőket. Tábor hossza: Július 17-21. Ára: 4000 Ft/nap Jelentkezési határidő MÁJUS 31! Jelentkezés: ITT


Köszönjük!


Az Egyelőre Műbőrdzseki Amatőr Színtársulat a 2023. február 20-án megrendezésre került a Jótékonysági előadás. Az esemény során Egyesületünk 148.700 Ft adomány gyűlt össze a Jótékonysági Előadáson. Még egyszer köszönjük!


Köszönjük KÖSZI!


A Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ-nak, hogy biztosították a helyszínt a Jótékonysági előadáshoz!

...

Próbák az Életrevaló Házban!

Gőzerővel dolgozik az Egyelőre Műbőrdzseki Amatőr Színtársulat a Február 20-ai előadásra!
Regisztráció itt

...

Elkezdődött 2023!


Az Életrevaló Egyesület, sikerrel kezdte meg a 2023-as évet! A foglalkozások időben elindultak és minden érdeklődő fiatalt vár!

...

Boldog új évet kívánunk!


Az Életrevaló Egyesület, mindenkinek boldog és sikerekben gazdag új évet kíván!

...

Karácsony az Életrevaló Házban!


2022-ben decemberben megrendezésre került az Életrevaló Egyesület karácsonyi party-ja! A gyerekek kézműveskedhettek, illetve sok sok finom falat várta őket! Preszl Éva év értékelő beszédet is mondott, melyben kifejezte azt, hogy mennyire szuper csapatot tudnak alkotni a gyerekekkel és a szakemberekkel együtt!


Közös dal Kárász Eszterrel!


Hallgassátok nagyon sok szeretettel!

Támogató: Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség és Bethlen Gábor Alapkezlő Zrt.

...

BLOSSOM Projekt kiállítása az Életrevaló Házban!


Pók Tímea szobrászművész, művészeti rajz és művészettörténet szakos középiskolai tanár és Pataki Luca festőművész közös projektje. A Kőbányai Szent László Gimnázium 11. osztályos tanulói közös munkába fogtak a Wesley János Általános Iskola első és második osztályos hátrányos helyzetű tanulóival. Miközben a diákjaink igyekeztek feltárni a gyerekek vágyait, sokszor hagyták el a komfortzónájukat. A folyamat egy belső növekedés kibontakozása, egy kivirágzás. A kiállítás 2022. november 30-ig megtekinthető az Életrevaló házban!
1101 Budapest MÁV telep 30-as épület

...

A Kőbányai Kábítószer Egyeztető Fórum soron következő ülése az Életrevaló Házban!


"Mondj nemet a bullyingra! Bullying a nem tanuló, nem dolgozó tanulók körében" című - az Erasmus 2020-1-HU01-KA204-078736 számú projekt bemutatása. Az előadás részeként a projekt termékeinek - kézikönyv, tananyag és a bullying megelőzését szolgáló játék bemutatása. Előadó: Kun Zuzsanna

...

Válaszúton filmbemutató a Bem moziban!


A sajtó képviselői megnézhették a Válaszúton című filmünket a Bem moziban. A rendezvényt Preszl Éva és Tóth Bálint nyitotta meg. 2022.11.14-én ismét bemutattuk a Válaszúton című filmet a Bem Moziban az érdeklődő újságíróknak. Hamarosan az RTL új streamingplatformján, az RTL+-on is elérhető lesz. A Válaszúton című film a gyermekprostitúció és emberkereskedelem működésére hívja fel a figyelmet. Olvass tovább Támogatta: MOL Alapítvány

...

EDISON100Felkerültünk negyedik alkalommal az Edisonplatform Edison100-as listájára. Az Edison100 listán olyan innovatív és jövőbarát kezdeményezéseket találsz, amelyek óvodások és általános iskolások jövőben fontos tudását és készségeit fejlesztik, az iskolai kereteken túl. Olvass tovább


Életrevaló Egyesület a TV10-ben!


Preszl Éva szakmai vezető nyilatkozott a TV10-nek a Kőbányai Szent László napokon!

...

Önismereti Filmes Műhely Nyári Összművészeti Délutáni Tábora!


A tábor ingyenes, de előzetes jelentkezés ajánlott. A tábor helyszíne: 1101 Budapest MÁV-telep 30-as épület. A programok itt találhatóak. Jelentkezés a táborra:
Preszl Éva
+36703891535
eletrevalo.egyesulet1999@gmail.com

...

Köszönjük Csepregi János írónak és Paulovkin Boglárka grafikusművésznek, hogy az Írószövetség programját elhozták az Önismereti Filmes Műhely fiataljaihoz. Egy csodás könyv készül a segítségükkel! Köszönjük!

...

Szokolyai kalandunk


Köszönjük a Meta Művészeti Központ meghívását Szokolyára és gratulálunk a születésnapjukhoz. Heit Zsófi drámapedagógia foglalkozást tartott és bemutattuk az egyesületünk programjait.

...

Megkötöttük a szerződést a Sziget Kultúrális Menedzser Iroda Zrt-vel.


Szuper hírünk van! Megkötöttük a szerződést és OTT LESZÜNK A SZIGETEN. Minden érdeklődőt nagyon várunk majd a sátrunknál!

...

Életrevaló Összművészeti Nyári Tábor 2022.0725-től 2022.07.29-ig Budapest X kerület Máv-telep 30-as épületben. Kit várunk? 9-től 18 éves korig bárkit. Program: rajzolás, festés, drámapedagógiai foglalkozások, mozgáskultúra fejlesztés-tánc, filmezés. Napi 3-szori étkezés. Érkezés naponta 9 óráig, 16 órakor zárás. Ügyelet előzetes egyeztetés alapján megoldható.

A tábor költsége 40000 Ft/ fő.

Jelentkezés:
eletrevalo.egyesulet1999@gmail.com
+36703891535

...

MEGYÜNK A SZIGETRE!


2022. június 3-án érkezett a hír a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt-től, hogy elfogadták a pályázatunk a Szigettel kapcsolatban. Összesen 40 szervezet települhet ki és mi benne vagyunk aminek hihetetlenül örül mindenki. Aki megy a sziget fesztiválra nagy nagy örömmel látjuk a sátrunkba! Sok izgalmas program található meg majd nálunk! #azéletrevalóházszigetelése

...

2022. június 11-én Szokolyára megyünk az Önismereti Filmes Műhely fiataljaival, a Meta Művészeti Központ meghívására. Nagyon sok színes, kulturális programmal várnak a helyszínen.

...

2022-ben is folytatódik az Önismereti Filmes Műhely programunk. Sok új tervvel és lehetőséggel a fiataljaink számára.

Drámapedagógusok: Heit Zsófia, és Végh Zoltán.

Mozgás kultúra fejlesztés: Makács Anita Nóra.

Festészet: Preszl Éva

Lesz filmkészítés, irodalom, mentálhigiénés segítség.....

...


Az Életrevaló Karitatív Egyesület Önismereti filmes Műhely logótervező

pályázatát Pócsik Dávid (Sopron) nyerte a zsűri döntése

alapján. Gratulálunk! Az Önismereti Filmes Műhely hivatalos logója elkészült. Fogadjátok szeretettel!

2022-től az Életrevaló Ház falán is megtekinthetitek!

...

Az Életrevaló Egyesület Önismereti Filmes Műhelyében , együttműködő partnerünk az Északi Támpont Egyesület közreműködésével, a MOL Alapítvány támogatásával készült klip, a NESZETAMÁS KLIPSZEMLÉN! Gyertek SZAVAZZATOK!


Itt tudtok szavazni: Tovább az oldalra

...

Az Önismereti Filmes Műhelyünk Válaszúton / Crossroads című kisjátékfilmje 2021.09.04-én elnyerte a BUSHO filmfesztiválon a "Legjobb magyar fikciós rövidfilm díját!


Filmrendező: Chilton Flóra.
Stratégiai Partner: Északi Támpont Egyesület
Mindenkinek köszönjük, aki részt vett a film készítésében, a program megvalósulásában.

Támogatónk: MOL Alapítvány

...

2021.08.12.

Ma az Önismereti Filmes Műhelyünk az Origo Filmgroup Zrt vendégszeretetét élvezhette. A filmgyár, a stúdiók , azok technikai lehetőségei, érdekes történetek, itt készült filmek sora. Filmgyár vezetői és a munkatársaik vezettek bennünket végig. Készülő díszletek is láthattunk. Közben megtudtuk, hogy egy film előkészítése bizony sokkal több hónapot vesz igénybe, mint amit gondoltunk- Akár évekbe is telhet. Láttuk azt a lakókocsit, amiben Brat Pitt és Angelina Jolie is pihent a forgatások alatt.
Finom ebéd és utána premier előtti filmvetítés. Rengeteg élmény gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Köszönjük!

...

2021.08.11.

Csodás hírünk van!
Önismereti Filmes Műhely Idén harmadik alkalommal kerültünk az Edison100 listára. Nagyon megtisztelő! Kérünk, szavazz ránk, mint az Edison100 közönségkedvenc szervezetére! Az Edisonplatform Gondolkodó köre idén harmadik alkalommal állította össze azt a listát amin szerepel 100 innovatív és jövőbarát kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit fejlesztik iskolai kereteken túl. Büszkék vagyunk arra, hogy mi is ide tartozunk!